Skip to main content

Onze missie: excellent ondersteunen van kwetsbare mensen

De wereld voor mensen met een complexe ondersteuningsnood beter maken, zit in ons DNA.

Bij IGL geloven we dat iedereen een goed en kwaliteitsvol leven kan leiden dat voldoening geeft. Daarom staat bij ons de mens centraal en niet zijn beperking. Wij inspireren, versterken en verbinden vennoten en netwerkpartners om samen met ons het verschil te maken.

Wij geloven in vroege, nabije, lokale en inclusieve oplossingen.

Steden en gemeenten worden elk jaar meer zorgzaam, want zij willen zo goed mogelijk tegemoetkomen aan de noden van hun inwoners. Als lokaal bestuur sta je dichtbij de mensen. Vanuit deze unieke positie kom je te weten welke behoeften er zijn bij jouw inwoners. Daarom zetten wij sterk in op het ondersteunen van lokale besturen op vlak van welzijn.

Wij wenden onze expertise aan om geïntegreerde antwoorden te formuleren op uiteenlopende vragen. Zo helpen we jou om beter in te spelen op complexe welzijnsdossiers.

Onze kernwaarden

  • de mens centraal
  • focus op mogelijkheden, talenten & kracht
  • gelijkwaardig partnerschap & co-creatie
  • warme, zorgzame dienstverlening op maat
  • verbindende aanpak

Onze doelgroep

Binnen IGL ondersteunen we personen met een (vermoeden van) beperking en hun familie, mensen en gezinnen met een complexe zorg- en ondersteuningsnood, mensen met een dubbele diagnose, gezinnen met complexe multiproblemen, mensen die onderbeschermd zijn, …

Ontstaan

In 1967 ontstond IGL als intercommunale vanuit de vraag van ouders die ondersteuning zochten in de zorg voor hun kind met een beperking. Vandaag doen we veel meer dan dat. Doorheen de jaren bouwden we een grote expertise op in het bereiken van kwetsbare burgers, hun familie en kennissenkring.

Elke dag opnieuw zetten de 650 medewerkers van IGL zich ten volle in om mensen te helpen in het bereiken van meer levensgeluk. In alles wat we doen staan hun belangen voorop. Samen timmeren we aan de weg naar een mooiere, meer menselijke toekomst waarin iedereen zich thuis voelt en zich gewaardeerd voelt als mens.

Vragen?
Wij zijn er voor jou.

Heb je specifieke vragen of wil je kennismaken met onze werking?
Wij helpen jou graag op maat verder. Contacteer ons voor meer informatie over ons aanbod of om een vrijblijvende afspraak te maken.

Over IGL

We ondersteunen onze Limburgse steden en gemeenten in het verbeteren van het welzijn van hun inwoners.

Contact

IGL
Klotstraat 125
3600 Genk

089 32 39 50
info@iglimburg.be