Skip to main content

Aanbod

IGL brengt meer dan 50 jaar ervaring samen in zorgen voor kwetsbare mensen. Zo zetten we als zorgzame partner van onze Limburgse gemeenten een schat aan expertise in om het welzijn van inwoners te verbeteren. Want een stad of gemeente is dé plaats om het verschil te maken voor mensen met een complexe zorg- en ondersteuningsnood.

Ons doel?

De Limburgse steden en gemeenten bijstaan bij vragen rond het ondersteunen van deze bijzondere doelgroep. Maatwerk staat hierbij voorop, want elke stad of gemeente is anders georganiseerd op vlak van werk en welzijn.

Een antwoord op jouw zorgvragen

Als stad/gemeente krijg je regelmatig vragen van je inwoners rond het welzijn van kwetsbare mensen. Een complexe zorgvraag beantwoorden vraagt om een specifieke expertise. Daarin willen wij je vanuit IGL ondersteunen.

1

Je zoekt als OCMW hulp voor een gezin van erkende vluchtelingen dat een kind heeft met een meervoudige beperking.

2

De gemeentelijke kinderopvang of plaatselijke wijkschool heeft extra ondersteuning nodig voor een kind met specifieke zorgnoden.

3

Je hebt op een lokaal cliëntoverleg (LCO) een professionele partner nodig die meedenkt in functie van een cliënt die in Ter Heide verblijft.

Je kan bij IGL terecht voor deze en heel wat andere vragen rond het ondersteunen van personen met een (vermoeden van een) beperking. Wij willen voor jou het eerste aanspreekpunt bij vragen zijn en gericht advies geven.

We helpen je graag verder door te verbinden met de gespecialiseerde partners. Onze voorkeur gaat daarbij altijd naar lokale, zorgzame, kwaliteitsvolle en inclusieve oplossingen.

Expertisevolle ondersteuning

Als stad/gemeente kan je rekenen op professionele ondersteuning vanuit ons activiteitencentrum Ter Heide. Bouw op onze uitgebreide kennis van de doelgroep en maak kennis met ons aanbod dagopvang en woonopvang.

Als sociale ondernemer zetten we continu in op zorgvernieuwing en hebben we oog voor de evoluties in regelgeving en de noden van lokale besturen en hun inwoners. Daarom werken we in een proefsetting al samen met vier lokale besturen om de mogelijkheden rond mobiele en ambulante dienstverlening te onderzoeken.

Hoe gaan we te werk?

We zetten 100% in op:

  • een warme, verbindende aanpak,
  • heldere communicatie,
  • gericht advies vanuit specifieke vragen,
  • doorverwijzen naar de juiste partner(s),
  • kwaliteitsvolle dienstverlening op maat.

 

Vragen?
Wij zijn er voor jou.

Heb je specifieke vragen of wil je kennismaken met onze werking?
Wij helpen jou graag op maat verder. Contacteer ons voor meer informatie over ons aanbod of om een vrijblijvende afspraak te maken.

Over IGL

We ondersteunen onze Limburgse steden en gemeenten in het verbeteren van het welzijn van hun inwoners.

Contact

IGL
Klotstraat 125
3600 Genk

089 32 39 50
info@iglimburg.be